Overlijden Ger Boonstra

15 januari 2012

Ger Boonstra, voormalig conservator van het Schoonhovense Zilvermuseum, is op 8 janauri 2012 op 68-jarige leeftijd overleden. Boonstra leed reeds een half jaar aan een hartkwaal en vernam drie weken geleden van zijn cardioloog dat er geen herstel meer mogelijk was.

Will Ferwerda denkt aan hem terug......

 

Voor een betere wereld, Ger Boonstra, 1943-2012

Door alle wir-war van het leven heen, waren wij vrienden. In de tijd dat ik niet kon praten, tijdens mijn keeloperatie, zocht hij me 2 keer per week op in het ziekenhuis, 5 weken lang. Hij was er voor mij, en in deze non-verbale periode hebben we elkaar beter begrepen dan ooit, en altijd de spontane lach, als de zgn politieke realiteit werd doorgeprikt.

Altijd bezig met van alles en nog wat, medestrijder voor een betere wereld, met een brede belangstelling voor alles wat echt en authentiek was in het leven. Met zijn rusteloze geest steeds weer op zoek naar nieuwe uitdagingen; archeologie, mimespelen, beeldhouwen, schilderen. Was medeoprichter van het AXI-bulletin. Nam mede het initiatief voor een gedenksteen in het Dordtse stadhuis voor de tijdens de tweede wereldoorlog vermoorde joodse gezinnen.

Hij verleende medewerking aan een 5-tal van mijn publicaties, waaronder ‘Verzet in zink’. En als laatste aan de monografie ‘Impuls’.

In de laatste periode zag ik met verdriet zijn gezondheid steeds sneller achteruit gaan. Met lede ogen zag ik hoe hij steeds meer gesloopt werd door het leven. Onze laatste ontmoeting was in het atelier op 8 oktober, tijdens de presentatie van ‘Impuls’ aan de pers. Ger kwam met een wandelstok binnen. Het bleek dat hij dezelfde stok had aangeschaft als ik; een hilarisch moment.

Ger is er niet meer, niet meer in dit leven, maar nog wel in de geest. We zullen altijd verbonden blijven.

Will Ferwerda, 15 Januari 2012

 
 
 

valid xhtml - css