Will Ferwerda en Godfried Bomans

19 november 2011

Tijdens het Godfried Bomans Festival (9-11 december in Dordrecht) is er werk van Will Ferwerda te zien. Tevens zal er op zaterdag 10 december om 13.00 een debat plaatsvinden: Impulsen van kunstenaars, toen en nu.

In 1965 heeft Godfried Bomans het opgenomen voor Will Ferwerda toen burgemeester Rappard een Ferwerda expositie in Gorinchem verbood.Deze connectie Ferwerda-Bomans zal in aanwezigheid van Ferwerda worden toegelicht tijdens het debat Impulsen van kunstenaars, toen en nu. Paul Engelsman, voorzitter van de Will Ferwerda Foundation, zal het debat openen. Piet Augustijn, die samen met Ger Boonstra een beeldbiografie aan Will Ferwerda heeft gewijd, neemt eveneens deel aan het debat. De middag wordt geleid door Hans Berrevoets, voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking. In het debat geven de sprekers een hedendaagse uitwerking van de visie die Godfried Bomans op de vrijheid van de kunstenaar had.

Debat: zaterdag 10 december, 13.00 uur, Centrale Bibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153 gratis toegang, aanmelden op www.debibliotheekatotz.nl.

Zie ook de folders: includes/editor/fckeditor/editor/download.php en includes/editor/fckeditor/editor/download.php

 
 
 

valid xhtml - css